D Vize - BG Aile Birleşimi

D Vize - BG Aile Birleşimi

BG de yapılan Evlilikten dolayı BG Vatandaşı olmayan eşe Bulgaristan Oturum Vizesi başvurusu için gereken evraklar:

1 - Pasaport - Evlilikten dolayı Bulgaristan Oturum Vizesi için en az 2 yıl geçerli.

2 - Biometrik fotoğraf - 2 adet 35 x 45 mm ölçülerinde son 3 ay içerisinde çekilmiş.

3 - Bulgaristan Oturum İzni Vizesi için gerekli olan Bulgaristan Vize İşlemi Takip Belgesi.Eksiksiz doldurulmuş, Bulgar Oturum İzni Vizesi başvurusunda bulunan kişi tarafından imzalanmış olmalı.

4 - Adliyelerden alınmış Adli Sicil Kaydı Sorgulaması Sonucu. Adliyeden apostilli.

5 - Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. Son bir hafta içerisinde Nüfus Müdürlüğü'nden alınmış.

6 - Bulgaristan Oturum Vizesi başvurusu için gerekli olan çiftin Bulgar Evlilik Cüzdanı.

7 - Bulgaristan Oturum Vizesi başvurusu için gerekli olan Bulgar vatandaşı olan eşin Bulgar pasaport ve Bulgar kimlik kart (Liçna karta) fotokopileri.

6 - Bulgaristan Oturum Vizesi başvurusu için gerekli olan Bulgar vatandaşı olan eşin yapacağı Taahhütnameler:

  • Deklaratsiya 1

 

Türk eşin bakım ve masraflarını karşılayacağını, oturacakları adresi beyan eden taahhütname

  • Deklaratsiya 2

 

7 - Evliliğin sahte olmadığını, birlikte yaşadıklarını beyan eden her iki eş tarafından yapılan taahhütname

8 - Türk eşin adına Bulgaristan Bankasından alınan Banka Referans Mektubu:

  • Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için başvuruda bulunmak isteyen kişinin adına herhangi bir Bulgar bankasında açılmış, minimum 4600 Leva ya da 2300 € bakiyesi olan hesap gösteren Banka Referans Mektubu.
  • Bulgar Oturum İzni Vizesi vize ücret.
  • Bulgaristan Oturum İzni Vizesi konsolosluk harcı masrafı.
  • Bulgar Oturum İzni Vizesi randevu ücreti.
  • Bulgaristan Oturum İzni Vizesi hizmet bedeli ücretlerini içerir 
  • Evlilikten BG Oturum Vizesi süreci bir ay.

 Üst sol köşedeki telefon numarasının olduğu butonu tıklatarak İstanbul, Ankara, Bursa, Edirne Telefon / Adres ve prosedürü görebilirsiniz yada aşağıdaki formu doldurarak Bulgaristan vize uzmanları sizinle iletişime geçiceklerdir.

 

Bulgaristan Oturum Vizesi

1. Başvuru sahibinin biometrik fotoğrafı

2. Vize başlangıç tarihi 

3. Vize bitiş tarihi 

4. Vize tipi ( C kısa kalış D oturum)

5. Giriş - Çıkış sayısı

6. Kalış süresi

7. Vizeyi veren yer (İstanbul Konsolosluğu, Ankara Konsolosluğu gibi)

8. Başvuru tarihi

9. Pasaport tarihi

10. Vize sahibinin Adı ve Soyadı

11. Vize Türü (Turistik, Ticari gibi)

12. Bulgaristan Cumhuriyeti Elçilik Mührü

Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bulgaristan Oturum Vizesi nedir?

Bulgaristan Oturum Vizesi Evlilikten dolayı Oturum Kartı alma hakkına sahip olduğunuzu gösteren bir vizedir. D tipi Vize.

Bulgaristan Oturum Vizesi ile hangi haklara sahip olursunuz?

Bulgaristan oturum Vizesi alan kişi Bulgar Vatandaşı eşinin bağlı bulunduğu şehrin Polis Merkezi – Yabancılar Şübesine giderek, Konsolosluğun verdiği orijinal evraklar ile Bulgar Kimlik Kartı olan Liçna Kartayı almak üzere başvuruda bulunabilir.

Bulgar kimlik kartı olan Liçna Kartayı - Bulgar vatandaşı olan eşinizin bulunduğu şehrin Polis Merkezi Yabancılar Şubesinden (Migratsiya) 10 iş günü içerisinde alabilirsiniz.

Bulgaristan Oturum Vizesi ile almaya hak kazandığınız Bulgar Kimlik Kartı olan Liçna Karta ile BG Vatandaşı olan eşiniz yanınızda olması şartı ile EU üyesi olan ülkelerine serbest dolaşım hakkına sahip oluyorsunuz.

Açıklama:

Oturum Vizesinden dolayı alınan Liçna Karta ile EU (Schengen) Bölgesine Vizesiz girilebilmesi için eşlerden birinin BG Vatandaşı olması gerekir.

BG Oturum Vizesi ile ilgili tüm sorularınızın doğru cevapları için müşteri temsilcilerimize danışabilirsiniz.